Städtips Badrum – Effektiv badrumsrengöring

Hur du effektivt städar badrum

Badrum föreslås oftast som det rummet som du skall hålla renast i ett hushåll. Men badrummet kan vara det tråkigaste rummet att hålla efter och ingen i familjen vill ta sig an det jobbet, men någon måste göra det. Om denna någon råkar vara du är det bäst att veta hur man gör för att uppnå maximalt resultat.  En sak som kommer att göra ditt jobb lättare är att ha all städprodukter nära till hands. Själv tycker jag att det är enklast att ha dem i en korg. Det som bör finnas med bland dina städprodukter är fönsterputs, allrengöring, toalettrent, toalettborste, städtrasor, svampar, pappershanddukar, skurmedel och en mopp.

Förbered din badrumsstädning

Den grundläggande tanken vid städning av badrum är att först förbereda det för städning. Om du inte gör det får du inget bra resultat. Ett bra ställe att börja är att plocka upp alla kläder och handdukar som kanske ligger och skräpar och släng dem i tvätten. Ställ undan det som står på benkar och handfat så att du kommer åt att torka Ta bort eventuella mattor och annat på golvet. Vi vill att allt som är vi vägen för städningen är bortplockat innan vi börjar.

Tvålrester och kalk i duschen och badkaret

Nu när badrummet är förberett och redo att städas är det bäst att böja med de områden du helst vill slippa städa. Jag tycker att det området där det bygger upp mest tvålrester och kalk är i duschen och badkaret så jag börjar med dem. Jag börjar med att spraya badkaret med rengöringsmedel och låter det värka en stund innan jag skrubbar rent det. Tänk på att vissa badkar inte tål slipmedel så läs på flaskan innan. När badkaret är skurat skölj med varmt vatten. Varmt vatten hjälper till att bryta upp eventuell överbliven smuts.  Upprepa denna process tills du tycker att badkaret är rent nog.

Rengöra toan

Nästa ställe jag föredrar att få gjort är toaletten och skälet till det är väll uppenbart. Jag använder ett pulveriserat som te x Ajax inuti toaletten som får verka medan jag gör rent resten av  toaletten. Medan medlet i toaletten verkar tar du ett allrengöringsmedel och sprayar hela toaletten. Använd en trasa eller pappersservetter för att torka av toastolen. Själv föredrar jag pappersservetter på grund av de bakterier som kan samlas där. När du har torkat av den yttre delen av toaletten så borsta ur toaletten noga med toalettborsten. Se till att få med alla områden och borsta extra noga under kanten.

Putsa speglarna

Efter att du är klar med toaletten och badkaret så är det dags för speglarna. Innan du putsar dem börjar du med att rengöra dem om du inte gör det kommer du bara flytta runt smutsen. Ta en mjuk mikrofiberduk och torka bort damm och smuts. Ett bra sätt att rengöra dina speglar på är att ta ett bra fönsterputs, spraya direkt på mikrofiberduken, gnugga i långsamma cirklar över hela spegeln. Om du vill ha ett alternativ till fönsterputsare kan du använda en det vinäger och en del vatten i en sprayflaska.

Polera handfat och kranar med ett allrengöringsmedel

Efter speglarna fokuserar du på bänkar, handfat och kranar. Bänkar och kranar rengörs bäst med ett allrengöringsmedel och pappersservetter. För handfatet börjar du med att ta bort hår och liknande ur avloppet och skrubba sedan rent med en svamp och allrengöringsmedel.

Dammsug badrumsgolvet

Det sista steget är att dammsuga, skura golvet och lägga tillbaka mattorna. Ofta rekommenderas det att man använder trasor eller svampar med personligen föredrar jag att använda pappersservetter. Med alla bakterier som finns i badrummet är det mycket lättare att använda något man kan kasta direkt efter städningen.

Anlita en städfirma att städa ditt badrum

Kom ihåg att ställa tillbaka allt du har plockat bort från bänkarna och handfatet på sin plats. Kontakta ett bra städföretag i Halmstad för städhjälp om du vill slippa städa ditt badrum själv.