Så rengör och putsar du kristallkronor

Har du kristallkronor hemma? Vem vill inte ha ett väldekorerat hem? Vem önskar inte att alla besökare med avundsjuk blick skulle se sig omkring varje gång de kommer på besök? Ja, de flesta av oss vill inte bara ha ett välstädat hem utan vi vill gärna också att det ska ha det där lilla extra. Och vi har alla olika sätt att förgylla det. Många är villiga att spendera en förmögenhet på att smycka ut sitt hem från tak till golv. Likväl som att de finns många som spenderar väldigt lite på att renovera det, men aldrig någonsin kompromissar då det gäller inredningen. Och då många gånger för att blända sina besökare och få dem att förälska sig i hemmet.

Ta hand om kristallkrona

Väldigt många som bestämmer sig för att piffa upp hemmet genom inredningen väljer oftast att köpa flera dyra och attraktiva saker. Såsom möbler och självklart också en kristallkrona för att smycka ut salongen eller huvudsovrummet. Nuförtiden är en kristallkrona en av de många saker som används för att dekorera ett hem snarare än för dess huvudändamål, det vill säga i detta fall att ge ljus. Men tyvärr så kräver en kristallkrona oavsett användning mycket rengöring och omvårdnad. Dessutom är detta ett jobb som man bara vid tanken på det lätt börjar rysa. Det är ett väldigt krävande arbete och man måste vara väldigt försiktig eftersom det kan visa sig medan du rengör din kristallkrona, att ett rengöringsmedel eller vissa kemikalier som fungerar bra till ett material kan skapa stora problem på ett annat.

Kom ihåg att rengöringen av kristallkronan ändrar sig väldigt mycket beroende på vart den hänger och i vilket rum. Till exempel så kräver en kristallkrona som hänger ovanför matbordet kanske bara lite damning och borstning. Medan den som hänger i sovrummet eller nära köket eller balkongen en desto grundligare rengöring. Om din kristallkrona börjar tappa sin lyster så är ett gott råd att använda sig av mindre borstar istället för de typiska lite större. Men se till att borststråna är mjuka, annars kan det skada kristallerna. Undvik därför att använda en tandborste. Om du använder dig av en dammsugare så var noggrann med att hålla avståndet mellan munstycket och kronan då detta annars också kan skada kristallerna. Du kan om du vill använda dig av en mjuk trasa om du inte riktigt gillar idén med dammsugaren.

Företag som restaurerar och rengör kristallkronor

Men det finns goda nyheter för de som känner att de inte vill ta risken att rengöra sin kristallkrona själv hemma. Om du är en av dem så lyssna noga nu. Det finns många företag som gör och restaurerar kristallkronor och dessa erbjuder ofta också en rengöringstjänst. Då kommer de hem till dig och rengör din kristallkrona.

Företagens personal är välutbildade och kunniga i ämnet och har också den utrustning och rengöringsmedel som behövs och som de flesta hushåll saknar. De här personerna vet också verkligen hur man ska hantera de sköra kristallerna i kronan. Men i slutändan så är valet ditt. Om du tror att du klarar av att försiktigt hantera din kristallkrona så prova gärna att rengöra den. Om inte så sök på internet och leta reda på ett av de mest välrenommerade företagen inom kristallkronebranschen i ditt område och kontakta dem. Även de bästa städföretagen i Halmstad bör kunna rengöra din kristallkrona.